Midterms
Door: Julia
Blijf op de hoogte en volg Julia
06 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Er is weer zoveel gebeurd de afgelopen weken! Lacrosse, midterm, feestjes enz. Ik ben bang dat ik veel ga vergeten, maar dat komt dan de volgende keer!
Inmiddels ben ik al zo'n 2 maanden hier in Californie en het bevalt me prima! Maar 2 maanden is toch ook wel lang hoor en dat begint ook wel door te dringen. Gelukkig is hier genoeg doen en heb ik het naar m'n zin!
Vorige week vrijdag heb ik voor het eerst mijn lacrosse team ontmoet! En het ziet er allemaal erg leuk uit! Hele aardige meisjes. En samen met Maria (uit Denemarken) zijn wij de enige internationals, dus dat is erg leuk! Gister had ik mijn eerste serieuse training en dat was erg gaaf! Omdat SBCC een nieuw team opstart en geen ruimte had gereserveerd op ons foodballfield, trainen we dit semester bij UCSB. En dat is opzich nog best ver weg, maar Maria heeft een auto, dus geen probleem! Maar UCSB ziet er ook wel erg gaaf uit hoor! Heel groot, ik dacht dat mijn campus hier al groot was, maar dat is niks vergeleken met die van de university. Ze hebben ook super veel sportvelden. Maar goed, de training was samen met de lacrosse speelsters van UC. Gelukkig hadden ze een beginners groepje gemaakt en werd ons even de basics uitgelegd en dat ging allemaal best prima. Alleen het vangen van het balletje blijft lastig;) Het laaste kwartier mochten we meespelen met het partijtje... Nou, eng dat dat was, haha. Er word heel veel gescheeuwd. Ze scheeuwen dat ze de bal willen hebben, dat ze aan het vrijlopen zijn en als je zelf de bal hebt moet je ook scheeuwen, omdat niemand dat kan zien. Verder heeft iedereen een bril op een een bitje, en dat ziet er ook niet echt charmant uit. De regels zijn ook apart en daar moet ik ook echt nog even goed naar kijken. Het was in iedergeval wel heel leuk om even mee te spelen en ik krijg er echt heel veel zin in! We trainen drie keer per week, opzich best veel. Maar ik vind het wel weer heerlijk om een teamsport te doen en te sporten!
Op school gaat het best goed! Merk echt dat mijn engels vooruit, het is nog steeds niet goed, maar er zit verbetering in. Vandaag had ik mijn eerste 'midterm' voor de business class.. Je moet hier zelf je antwoordblaadje meenemen. Dat is ook even wennen. Maar goed, het ging niet zo heel goed.. Was erg lastig. Waren 100 meerkeuze vragen en veel woorden herkende ik niet echt.. Nou ja, wie weet valt het allemaal mee! Iedereen vond het erg moeilijk (zelfs de amerikanen).
Dit weekend had ik het appartement voor mij alleen en dat heb ik geweten ook! Danielle was naar haar vriend in Washington en Mia was naar haar vader in LA.
Op vrijdag kwamen een paar nederlanders en 1 zweed, was erg gezellig! Carlijn is bij mij blijven slapen en zaterdag hebben we geprobeerd om aan ons project te werken voor importing and exporting. Ik heb er nu eigenlijk wel spijt van dat ik dat vak heb gekozen, vind het erg lastig en het interresteert me ook niet echt meer.. Dus we gaan even uitzoeken of het veel uit maakt als we een 'C' halen of dat we de klas niet halen.. Het project is namelijk bijna niet te doen.
Zaterdag avond kwamen er weer mensen over, dit keer wat meer dan gepland........ Was niet helemaal de bedoeling, maar wel erg gezellig! En ik heb er van genoten! We hadden zelf een beerpong table proberen te maken en die zag er nog best oke uit! Later wel een beetje problemen meegekregen..haha. Maar allemaal opgelost;)..
Halloween komt er langzaam maar zeker ook aan en vele zijn al aan het bedenken hoe ze zich gaan verkleden. Ik blijf het een beetje apart vinden. Maar het schijnt helemaal te gek te zijn in IV met halloween. Dus ik ben benieuwd! Heb er wel zin in!
Oow en trouwens, het koken gaat nog niet helemaal lekker, dus als iemand van jullie nog een lekker (vooral makkelijk) recept weet, laat het alsjeblieft weten! Het blijkt dat er ik toch niet zoveel gevoel voor heb.... Misschien dat ik er maar een kookcursusje tegen aan moet gooien!
En ik heb nu ook eindelijk een tv! Echt heerlijk!! Miste het wel een beetje,ik kan nu gewoon lekker tv kijken 's avonds. Er is hier ook een nieuwe serie begonnen, 'flasforward' en die is erg leuk! Verder is er ook 'high school football', 'outdoore bowling' enz. Zoveel zenders en ook zoveel onzin, haha. Maar je kan wel lekker zappen;)
Ik vergeet helemaal te vertellen dat ik ook nog naar de football game van mijn school ben geweest! Wat een ervaring! Zoo amerikaans! Je kon hotdogs, popcorn en hamburgers krijgen. Bijna de hele tribune zat vol en iedereen heeft wel iets van sbcc aan. En natuurlijk niet te vergeten, de cheerleader! Op hyves heb ik een filmpje van ze staan! Het enige is dat mijn school volgens mij niet zo goed is.... Maar ik vind het wel erg leuk om naar te kijken! Ga er nu ook voor zorgen dat ik de regels beter leer kennen!
Het weer hier is nog steeds erg mooi! Nog steeds geen regen gezien. Word wel iets kouder, zo rond de 20 graden. Je ziet nu ook meteen mensen met sjaals en winterjassen rondlopen, haha. Ondanks het weer ben ik wel gigantisch verkouden geworden. Best maf... Morgen kunnen sbcc studenten op school voor $10,- een flushot krijgen. Ik denk dat ik dat ook maar ga doen!
Hoe is het daar? Begint te herfstvakantie nu alweer bijna bij jullie? Of zit ik helemaal fout?
Liefs, Julia
ps. Ik ga nu proberen een paar foto's op erop te zetten!
07 Oktober 2009 - 19:08
Annemieke:
Hoi Juul,
Wat een geweldig verslag weer. En dan die foto's, ziet er niet echt uit dat je daar 'moederziel' alleen zit... Enjoy!
Wij zijn net terug van een paar dagen golfen op Mallorca met je ouders. En het was weer geweldig! De mannen hebben we natuurlijk weer dik ingemaakt, al deden ze een dappere poging om op slinkse wijze toch te scoren (vooral Peter was erg goed in het op miraculeuse wijze verplaatsen van de bal; droppen, schoppen en rollen als we even de andere kant op keken). Het weer was geweldig; in Santa Ponsa lagen ze zelfs nog op het strand. Kortom, we hebben intens genoten met z'n vieren en meteen voor volgend jaar weer een datum geprikt.
Succes met je tentamens en tot volgende keer!
Liefs,
Annemieke -
18 Oktober 2009 - 14:23
Kaj:
Haa Lacrosser je maakt me wat mee zeg :P
heb ookal wat mooie verhalen van TIjmen gehoort (beerpong :D) maar het is ook heel leuk om te lezen hoe het je daar vergaat!
en als ik het zo lees is lacrosse geen sport voor mij :P aangezien mijn hand-oog coördinatie niet al te best is :P. Ik denk dat ik het wel goed zou doen als keeper :P
Veel succes met school en vooral heel veel plezier daar in Santa Barbara en mocht je willen ruilen je belt maar :P
de Groeten
Kaj