Labor day

Door: Julia

Blijf op de hoogte en volg Julia

13 September 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hi Hi!

Dit was een lekker kort weekje voor mij! Maandag was het hier namelijk Labor day en dat betekend dat iedereen vrij is! Heerlijk dus geen pilates voor mij;) haha. Eerlijk gezegt hebben we er niks aan gedaan, volgens mij viel er eigenlijk ook niks aan te doen. Dus gewoon een heerlijk dagje vrij, vooral uitbrakken. Aangezien we lekker lang weekend hadden zijn we vaak IV geweesten flink gefeest! Ik blijf het bizar vinden hoe het daar gaat met de feestjes enzo! Verder heb ik ook helemaal het spel beerbong ontdekt, vind het echt fantastisch! Ben gelukkig niet de enige en vrienden nu ook een officiele beerbongtafel gekocht (voor de kenners, met waterbekertje houder) Dus die word nu vaak gebruikt!
School gaat steeds beter! Maar de stof word wel steeds meer en moeilijker. Vooral bij importing and exporting. Ik zit samen met een nederlands meisje en wij zijn veruit de jongste. Dus heel apart om in die klas te zitten! Maar wel erg intressant! We gaan nu eindelijk beginnen aan ons project, een product importeren of exporteren. Wij hebben gekozen voor lounge banken. Die zie je hier echt nergens! Maar gaat nog erg lastig worden allemaal! We moeten het op de echte officiele manier gaan doen, dus alle documenten invullen,codes vinden en allemaal gekke afkortingen kennen (FOB, EXW, DDP) Dacht, gooi er wat afkortingen doorheen, om het allemaal wat moeilijker te laten lijken. Maargoed, dat is dus wel even lastig.
Verder ben ik nu ook mijn eerste AMERICAN FOOTBALL PLAYER tegen gekomen! Jaja, het werd tijd. Hij zit bij mij in de introduction to business class en we werden vandaag in groepen voor het project (hierbij moeten we ook een product op de markt zetten) En ik werd dus bij hem in gedeeld. Het is alleen geen amerikaan, maar een engelsman. Ik versta er bijna niks van wat hij zegt, echt gigantisch actent, maargoed hij kan me vast wel even het een en andere uitleggen van football. Verder zit ik in het groepje met een meisje uit China en Denemarken (denemarken is erg aardig!) en een jongen geboren en getoge in Californie, beetje een aparte knul. Maargoed, vrij weinig echte amerikanen dus. Moet zeggen dat het ook best lastig is om met ze in contact te komen, merk toch dat ik vooral naar zweden trek of andere internationale mensen. Hoop dat dat nog een beetje verandert!
Verder zou ik gister eigenlijk mijn eerste lacrosse practise hebben, helaas door een hoop misverstanden is het niet door gegaan.. Maar hoop snel mijn teamgenoten te leren kennen! Ben zo benieuwd hoe ze zijn (van de voetbalchicks of maar hockeyachtige meisjes;) )haha. Maar ik ga zaterdag wel al mijn spullen ervoor kopen. Had al op een paar sites gekeken en ziet er allemaal wel gaaf uit!. Ik heb ook een bitje nodig en Gelukkig stuurt mam die op. Scheeld ook weer!
Met mijn roommie gaat het goed! Begint steeds leuker te worden! We doen nu ook boodschappen samen en proberen samen te eten! Al haar spullen zijn er inmiddels, ze heeft zelfs haar cornflakes laten overvliegen.. Maar ook een speciaal soort chocola wat ze alleen in Hawai hebben, ergggg lekker!
Met Mia is dat wat lastiger omdat zij het echt heel druk heeft met haar volleybal, maar ook met haar word het allemaal wat gezelliger! Danielle en ik zijn vorige week naar haar volleybalwedstrijd geweest! Het is dat ik niet zo'n volleybalfan ben, maar het zag er wel heel gaaf uit. Het hele team gebeuren en ook dat ze de school vertegenwoordigen! Vraag me af of ik het zelfde krijg met mijn lacrosse!
Het is hier nu erg warm! Echt heel warm, dus ben ook regelmatig weer naar het strand geweest! En ook gebeachvolleybald.. Blijft lastig, haha. Wat me hier trouwens ook opvalt is dat bijna alle jongens hier skateboarden, je ziet ze echt overal, op straat, school, winkels, uitgaan. En ze gaan hard! Wat ook wel grappig is, nu het zo warm is lopen er ook heel veel mensen met 3 liter flessen water door de school of gigantische kannen met water. Verder vinden ze het nederlandse accent allemaal erg 'cute' haha. En het eten in de kantine is echt goed! Ze hebben lasagna, pasta's, borito's, zalm, kip, vlees. Je noemt het maar of ze hebben het! En wat leuk is, je kan ook het meenemen en dan krijg je het in een grote doos. Dus wat we nu vaak doen is dat we het meenemen en het opeten op de tribune van het football field. Zoo mooi daar, dat is echt iets wat ik ga missen als ik terug ben in Nederland.

Nou, I think you guys are up to date now! Ik hou jullie op de hoogte!
Hoe is het trouwens weer op school? even wennen? Ben benieuwd hoe jullie het allemaal daar nu in NL hebben!

xxx Julia

• 13 September 2009 - 19:11

Sas:

Hai Juul! Het klinkt in één woord super! Jemig, als een film eigenlijk. Hier is de herfst aktief bezig de zomer te verdrijven... KOUD dus, vooral a/h begin en einde van de dag. 's Nachts vind ik dat wel lekker om onder mijn dons te kruipen. Ik vermoed dat de dagen, of zelfs weken van regen er ook aankomen (word bijna depressief als ik het teruglees). Maar, we hebben een heerlijke zomer gehad! Dussss, gaat vast goed komen. Fijn dat je weer een bericht hebt geschreven, ik geniet ervan! Zoen, Sas

• 15 September 2009 - 14:02

Irene Friso:

He juul,
    Dat draait al goed daar, je komt er al aardig in en leert al veel mensen kennen. Ja , de studie zal niet altijd even makkelijk zijn, maar jij gaat dat zeker redden. Wel, wat heel afwisselend is, zijn de sportmogelijkheden , dat is geloof ik in Amerika wel erg belangrijk. Ben reuze benieuwd naar de lacrosse ervaring. Ja ,en nu maar aan de kokerij, leuk dat je samen met je kamergenootje eten kookt dat is wel gezellig, alhoewel, met een hap op schoot naar de wedstrijd kijken is ook leuk...Wij hebben het erg fijn gehad in Margilley Er waren 2 vriendinnen bij met groene "vingers" Zij hebben weer iets moois van de tuin gemaakt, verder ook bij Jac.Lafitte (Dijon) gegolfd. Leuke baan een beetje glooiend, helaas was het die dag erg warm , hebben daarna niet van een wijntje , maar van een lekker koel biertje genoten. Zoals Sas al schreef, het weer wordt minder, geniet dus maar lekker van de zon. Reen XXXX

• 01 Oktober 2009 - 08:54

Jean-Paul:

Leuk te horen dat je inmiddels zo ingeburgerd bent! Kan ook niet anders in zo'n super omgeving

Wij hebben in ieder geval genoten van de paar dagen die wij er samen met jou en Peet hebben mogen doorbrengen.

Jp