School Introduction

Door: Julia

Blijf op de hoogte en volg Julia

15 Augustus 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hellooo,

Hier een update van afgelopen week! Heb weer een hoop mee gemaakt, vooral leuke dingen!
Ik zal proberen om het allemaal zo duidelijk mogenlijk te typen! Ik begin gewoon maar weer bij het begin!
Dinsdag heb ik helaas afscheid moeten nemen van mam, was even lastig, maar daarna meteen de 'draad weer opgepakt'. Had die middag een afspraak met een Nederlandse jongen en meisje, was heel gezellig! En daarna had ik de beruchte Assesment test op school. Daarmee wordt het engels van alle internationale stundenten getest en de gene die wiskundige vakken gaan volgen moeten ook een wiskunde test afleggen.
We werden allemaal in een grote college zaal gezet en moesten eerst een essay schrijven, ging mij op zich nog wel goed af. Daarna moesten we lezen (werd al wat moeilijker, erg kleine letters) en al laatste was de grammatica...Dit alles duurde totaal 3 uur. Daarna hadden we even pauze en moesten we terug voor de wiskunde test. Nou,die was niet te doen voor mij. Mocht namelijk geen rekenmachinge gebruiken.. haha.Dus dat was drama. Uiteindelijk bleek het helemaal niks uit te maken wat je er voor zou halen, ik kon namelijk nog steeds alle vakken kiezen. Het was trouwens wel weer even wennen om weer op een school te zijn, haha. Is alweer zo lang geleden!
Woensdag hadden we WAVE DAY op school. Ik dacht dat het een soort introductie zou zijn om elkaar te leren, dat was helaas niet zo.. We werden in groepen gedeeld en weer naar een college zaal gebracht. Daar begon een counslor een verhaal over de school, hoe je moet studeren, nog een keer alles uit te leggen over het visum, regels van de school, ook kwam nog even de sbcc politie langs en verder moesten we een paar enquetes invullen. Niet heel bijzonder dus. Wat wel grappig was, philine en ik kwamen op school aan en overal stonden tentjes, voor verzekeringen, schoolclubs,en voor telefoons. Voor de 'the oc' kenners, het had echt iets weg van het moment dat ze naar berkely University gaan;)
Dondag hadden we een city tour! Die was dan wel weer leuk. We werden ingedeeld en ik zat met philine bij twee zweedse jongens. Heel aardig en wel leuk mee geklets! Daarna kregen we nog een lunch ook daar weer nieuwe mensen leren kennen! (vooral zweden..)
Vrijdag mochten we eindelijk onze vakken kiezen! Er was ons al verteld dat wij de laatse waren die mochten, dus de kans was heel groot dat alle leuke/goede vakken al weg waren. Gelukkig hebben we wel wat vakken gekregen die we wilden, ik ga dit semester beginnen met:
Introduction to business
Beginning Spanish
Basics of Importing and Exporting
Effective Reading and study skills (was verplicht..)
En dan als laatst om aan mijn 12 unites te komen..
Pilates mats fitness,haha. Heel benieuwd wat dat gaat voorstellen!
ooww, en woensdag (gaat niet helemaal chronoligisch meer) Hebben we nog geprobeert om uit te gaan. Op maandag en woensdag is er namelijk een 'club' sharkeez waar ook 18jarige in mogen. Dus wij gingen erheen rond 10:30 uur. Vrij vroeg dachten wij, niet dus. Stond een gigantische rij. We hebben er zo'n anderhalf uur in gestaan en toen waren we nog niet echt dichtbij de ingang, dus zijn we maar gegaan.. En we voelde ons ook wle een beetje 'under dressed' aangezien alle meisjes hier op giga hoge hakken lopen, korte rokjes/jurkjes aan hebben, glitterbh's of anders wel iets doorschijnends. En wij hadden gewoon onze spijkerbroek aan, met een (leuk) shirtje en teenslippers... Later hoorde we dat je er al zo rond 9 uur moet zijn, dus maandag doen we een nieuwe poging.
Vandaag voor het eerst naar het strand geweest! Was echt heerlijk. Het weer is hier namelijk de afgelopen dagen niet echt lekker geweest! S ochtends heel mistig en niet al te warm en smiddags klaarde het vaak wel op en dan koelt het s avonds weer heel erg af. Maar vandaag was het dus weer heerlijk strak blauw!
Goed ik denk dat jullie zo wel weer goed up to date zijn! Ik ga snel douchen en naar de film!
xxxxxx

Schiet me nog iets te binnen! Op de terug weg van het strand kwam ik langs het Americanfootball field van school en daar was het football team aan het trainen! Zag er erg gaaf uit! Ik heb ook een fimpje gemaakt (toen ik aan kwam waren ze vooral met conditie bezig) Wat op het fimpje te zien was hebben ze wel een half uur lang gedaan, waarschijnlijk nog wel langer. Kan niet wachten om naar een wedstrijd te gaan, haha.

Foto's kunnen weer worden bekeken op:

En een filmpje probeer ik hier op te zetten!

• 16 Augustus 2009 - 06:32

Irene Friso:

Goede morgen Juul, Wat ben jij een druk baasje!!! straks kom je nog tijd tekort.Leuk dat je al met veel mensen hebt kennisgemaakt.En wat sporten betr. geen gebrek!!!!. Succes volgende week met de studie. Liefs Reen

• 16 Augustus 2009 - 16:10

Rollie:

JUULLL!!!! wat leuk om iets van je te horen! klinkt allemaal super, ik ben stiekempjes wel heel erg jaloers! leuk dat je ook al wat buddy's hebt gemaakt en hoe is het met je engels gheghe kan jij me een beejte gerust stellen dat het heel makkelijk is en je het echt in 1 dag kan :P voordat ik naar maleisie moet :D tot je volgende bericht dikke kus!

• 16 Augustus 2009 - 16:12

Rollie:

woowie ik zie je foto's nu pas VETTT!!!!

• 16 Augustus 2009 - 22:26

Emma:

heee juul!
    leuk die verhalen. ben blij dat je toch nog de vakken een beetje hebt zoals je wilde. leuke foto's ook! wat is het tijdverschil met nl eigenlijk? geniet ervan en tot je volgende story. liefs xxxxx

• 18 Augustus 2009 - 03:15

Steijn, Sas, Just:

Hai Juul! Het klinkt heerlijk allemaal, wel als een film... Wij gaan ook goed hier in Maleisie! Gisteren bij een olifanten opvangcentrum geweest waar de babyolifanten en mishandelde dieren opvangen. Er op gereden (wel zielig maar erg leuk), ze eten gegeven (je onderarm kan helemaal in die mond verdwijnen (niet eng) en de tong is extreem zacht! en Steijn en Just zijn op de olifant in de rivier en toen gooide de olifant zich op zijn zij... splash!!! en daarna kwamen de babyolifanten ook in het water en hebben we ze gewassen en ze spelen! Echt errug leuk! Rob is nu de huurauto aan het halen (duurt erg lang, hij moet links rijden en vindt dat volgens mij spannend, ik ook trouwens) en vanavond gaan wij als het goed is met een boot de rivier in de jungle op om dan vanuit het niets opeens de vuurvliegjes te zien. Maar als het regents dan 'doen' ze het niet. Afwachten dus. Kuala Lumpur is een grote wereldstad, maar ook erg armoedig en heel erg rijk. NOgal heftige verschillen. Het ene moment loop je op marmer en ruik je een lekker parfum in de lucht en even later wandel je tot je verbazing tussen de ratten die op hun dooie akkertje rondsnuffelen. Tja, het is zoals het is. Goed, we gaan nu naar beneden, kijken waar Rob blijft en de belboy de tassen laten halen. Oh ja, trouwens een hangmat gescoord; volgende week lekker tussen 2 palmen hangen... zoen, Sas (en natuurlijk ook van de mannen!).

• 18 Augustus 2009 - 04:12

Petra:

Hey Juul, hier Costa Rica! We hebben net even je foto's bekeken, maar wat heb je weer leuke 'kiekjes' gemaakt! We worden er NOG enthousiaster van. Die 'footballplayers' zien er goed uit, maar we kijken uit naar de 1e foto's van jou in je la crosse outfit..... Dikke kus pap en mam

• 19 Augustus 2009 - 07:01

Irene:

He, juul, ik vond het erg leuk dat ik gisteren webcam-contact had was daar niet op voorbereid, en dan oeps zit Juul daar, ineens ,heel dichtbij. Heb je eraan gedacht om zo'n ooglapje te kopen , die gebruik je ook in het vliegtuig. Geeft misschien enige verduistering, want in een lichte slaapkamer kun je niet lang slapen...
    Is de outfit gelukt. En ook de hardloopschoenen. Vandaag ga ik naar de Byvanck, wordt 31 graden. tot de volgende keer. Dikke knuf , Reen

• 19 Augustus 2009 - 18:27

Anouk:

Juuul! Wat klinkt dit allemaal super leuk! Maak er een gezellige tijd van! En ik ben heel benieuwd naar je volgende verhalen! Liefs

• 20 Augustus 2009 - 13:36

Hanneke En Edwin:

Hello Juul,

Vanaf Mallorca ook even een reactie van ons. Leuk dat je een Weblog hebt! Wij vermaken ons prima hier op de Balearen. Onze 4 weken vakantie zit er bijna op. Morgenochtend vertrekken we weer naar NL. Wat is het dit jaar snel gegaan... De kids zingen nog steeds het afscheidslied. Wat was dat een tof feest!
    Wij zullen vanaf Didam enkele vakantiefoto's sturen.

We keep in touch!

Kisses & bye bye!

• 22 Augustus 2009 - 12:45

Just,Steijn,Sas,Rob:

Hey Julia, hier Malaysia :). Wat een leuke foto's zeg, erg leuk om te horen dat het allemaal goed gaat! Heel veel plezier en geniet ervan!

• 25 Augustus 2009 - 09:51

Ruby:

leuke blog juul, ik ga je zo goed volgen! en hopelijk spreek ik je binnenkort nog even op msn en anders gaan we even skypen?! haha super veel plezier de komende tijd xxx

• 01 September 2009 - 15:45

Joop:

Twee pogingen zijn tot nu toe mislukt.
    Test of dis korte berichtje wel gaat, zoals het moet.

• 01 September 2009 - 15:49

Joop:

Hoi juul

Jeanne had een heel lang en heel mooie reactie op papier gezet.Waarschijnlijk te lang,want 2e pogingen werden tot nu toe geweigerd.
    Ik beloof je dat Jeanne morgen haar story in 2 etappes gaat maken, Wedden dat 't likt.!
    Alvast liefs en veel plezier,